Økologisk bokashistrø 1 kg

179kr

Bokashistrø produsert i Norge med råvarer fra norske leverandører

Produktnummer: 100 Kategori:

1 kg økologisk bokashistrø for fermentering av matavfall

Vårt økologiske bokashistrø er produsert i Norge og er laget av økologisk kli, økologisk sukkermelasse og Terra Biosa (bestående av økologiske urter og mikroorganismer som finnes i sunn hagejord og kompost). Alle ingrediensene er kjøpt av norske leverandører.

1 kg bokashistrø holder normalt til 3 måneders bruk, avhengig av hvor mye matavfall som produseres.
Bokashistrøet oppbevares lufttett, mørkt, tørt og ikke over romtemperatur. Skal ikke utsettes for direkte sollys. Holdbarheten er minst ett år fra leveringsdato (nedkjølt/fryst bokashistrø har mye lengre holdbarhet). Det er lurt å ha en beholder med tett lokk som du fyller med bokashistrø og har stående for eksempel på kjøkkenbenken til daglig bruk i bokashibøtta.

Instruksjon
En tommelfinger regel er å bruke 2-3 spiseskjeer bokashistrø per liter matavfall (3-4 hvis det er mye kjøtt/meieriprodukter). Hvis du kaster mindre en en liter kan du for eksempel ta en fingerklype og strø over. Strø det jevnt over matavfallet i bokashibøtta. Lukt er en god indikator på om du bruker nok bokashistrø. Hvis det lukter syrlig, gjerne en skarp syrlig lukt, så bruker du tilstrekkelig. Hvis det begynner å lukte dårlig/råttent bruker du for lite strø. Da bør du bruke ekstra strø en periode for å gjøre opp for det. Og husk det går alltid bra! Alle bokashibøtter kan reddes med litt kjærlighet og omtanke.