1 kg Tangmel

129kr inkl. Mva

100 % Tangmel som er høstet og produsert i Norge.

Tomt på lager

Varenummer: 110 Kategori:

Tangmel er et 100 % naturprodukt fra havet og fra gammelt av har tang vært benyttet som gjødsel langs kysten. Tangmel inneholder små mengder av de fleste av mineralene som finnes i havet og i tillegg vitaminer og ulike hormoner som kan være positive for plantevekst og livet i jorda. Tangmel kan gi sterkere planter, mer fruktbar og balansert jord, og kan brukes til de fleste planter i hagen. Erfaring synes å vise at planter som får tangmel tåler tørke, stress og sykdommer bedre. Noen mener også at plantene kommer seg raskere etter tørkestress dersom
de gjødsles med tangmel.
Næringsstoffene i tang stammer for en stor del fra landjorda, gjennom utvasking av jord, fra berggrunn og menneskelig aktivitet. Tang brukt som gjødsel er derfor en fin måte å resirkulere næring på.

Les gjerne denne artikkelen fra forskning.no:
https://forskning.no/landbruk-nibio-partner/tang-tare-og-rekeskall-er-gull-verdt-for-hagen-din/1335859

Anbefalt bruk:

  • Grønnsakshage og blomsterbed: 50 til 100 g tangmel pr. m2 moldes lett inn i jordoverflaten. En pallekarm (80 cm x 120 cm) er i underkant av 1 m2.
  • Ved utplanting av småplanter i hagen eller i en pallekarm:1 teskje pr. plantehull. Blandes med jord og vann i plantehullet før planten settes ned.
  • Når plantene har etablert seg: 1 til 2 teskjeer rundt hver plante 1 til 2 ganger i vekstsesongen.
  • Planter som står i potter ute eller inne:
    1. Ved ny vekstjord i pottene: Bland inn ca. 1 teskje tangmel pr. liter vekstjord.
    2. Når plantene er godt etablerte: 1 til 2 teskjeer pr. plante 1 til 2 ganger i vekstsesongen.