1 kg Bioboost

165kr inkl. Mva

En optimal blanding av økologisk bokashistrø og biokull

Tomt på lager

Bioboost er en blanding av økologisk bokashistrø og biokull. Vi har utviklet denne supre blandingen for å gi et "boost" til bokashifermenteringen og den er ment til å brukes i steden for vanlig bokashistrø. Fordelene med biokull er mange. Det har evnen til å suge opp store mengder næringsstoffer og vann, og virker derfor som et reservoar i jorden. Jorden blir dermed mer motstandsdyktig mot tørke samt at næringsstoffene ikke vaskes like lett ut. Det gir også en luftigere jordstruktur og fungerer som et habitat for mikroorganismer.

Disse supre egenskapene har fått oss til å tenke på bokashikompostering. I bokashibøtta er det fult av næringsstoffer, mye fuktighet og mange mikroorganismer. Ved å bruke biokull sammen med bokashistrø når du fyller opp bokashibøtta di vil biokullet "lades" opp med næringsstoffer, vann og mikroorganismer. Når matavfallet er blitt til jord vil biokullet fortsatt holde på disse godsakene og frigi dem litt etter litt når plantene trenger dem. Med Bioboost får du dermed ferdig ladet biokull uten noe ekstra arbeid og en enda bedre bokashijord! I tillegg kan biokullet bidra til et bedre "miljø" i bokashibøtta ved at overskuddsfuktighet suges opp og det kan bli lettere å unngå ubehagelig lukt i bokashibøtta (dette skjer ikke ofte etter våre erfaringer, men biokull kan være en ekstra sikkerhet). Du kan selvfølgelig også bruke biokull som du har forhånd og strø dette sammen med vanlig bokashistrø.

Instruksjon: Bruke 2-3 spiseskjeer Bioboost per liter matavfall (3-4 hvis det er mye kjøtt/meieriprodukter). Hvis du kaster mindre en en liter kan du ta f.eks. ta en fingerklype og strø over. Lukt er en god indikator på om du bruker nok Bioboost. Hvis det lukter syrlig, gjerne en skarp syrlig lukt, så bruker du tilstrekkelig. Hvis det begynner å lukte dårlig/råttent bruker du for lite. Da bør du bruke ekstra mye strø en periode for å gjøre opp for dette. Og husk det går alltid bra! Alle bokashibøtter kan "reddes" med litt kjærlighet og omtanke

Frakt:
1 kg Bioboost sendes til deg for 89,-
Fra 2-9 Kg Bioboost koster det 115,-
Fra 10-18 Kg Bioboost koster det 195,-