Biosa® Composter

199kr inkl. Mva

Et økologisk komposteringsmiddel
Komposter hageavfall raskere

Varenummer: 108 Kategori:

Biosa Composter er basert på den spesielle Biosa-blandingen og består av naturlig forekommende mikroorganismer og et utvalg av økologiske urter som har vært brukt til nedbrytning av organisk material i århundrer.

Bruksanvisning kan leses her og det vil følge en papirversjon med flasken:

Har du springvann som er tilsatt klor må du tappe opp det vannet du tenker å bruke til å tynne ut Biosa Composter og la det stå noen timer i en beholder uten lokk slik at klorgassen i springvannet får tid til å fordampe. Klorholdig vann dreper mikroorganismer og dersom Biosa Composter tilsettes direkte til klorholdig vann vil antallet av de gode mikroorganismene i Biosa Composter kunne bli vesentlig redusert. Dette kan føre til at den gode virkningen av Biosa Composter blir betydelig dårligere.

Kompostering av hageavfall og liknende:

0,5 dl Biosa Composter til 1 liter vann (forhold mellom vann og Biosa skal være 1:20). 1 liter ferdig utblandet Biosa Composter skal holde til ca. 1000 liter hageavfall. Til sammenligning rommer en enkel pallekarm på 80 x 120 cm ca. 200 liter hageavfall, mens en full søppelsekk rommer ca. 100 liter hageavfall. Blandingen fordeles så jamt som mulig i kompostmassen. Bruk gjerne dusjkanne.

I gjødsellager for bedre omdanning og mindre lukt ved spredning:

1 del Biosa Composter til 20 deler vann (1:20):

  • 1 liter utblandet (1:20) Biosa Composter per kubikkmeter gjødsel.

For dusjing i husdyrrom etter reingjøring:

1 del Biosa Composter til 10 deler vann (1:10)

Biosa Composter gir kompost og gjødsel med masse liv som planter trenger for optimal vekst. Den hindrer også frigjøring av nitrogenforbindelser og andre luktstoffer.

Oppbevaring

Etter åpning oppbevares mørkt og kjølig. Snu flasken før bruk for å få bunnfallet med. Emballasjen kan gjenvinnes.

Frakt

For 99,- sendes Biosa Composter til hele fastlandsnorge.