Blodmel 2.5 liter

219kr

Blodmel forbedrer raskt nitrogenverdien i eksisterende jord og er spesielt egnet for planter i hagen og i kjøkkenhagen. Bærbusker, frukttrær og nitrogenfrie grønnsaker som f.eks kål, salat og selleri vil få en raskere og større vekst. Blodmel er hurtigvirkende og absorberes lett. For best resultat bør den brukes ofte og i små porsjoner over hele rotområdet på planten (vanligvis det samme som kronen). Blodmel er et godt organisk alternativ til alm. mineralgjødsel. Blodmel er i pulverform – luktfri, lett å spre og dosere. Godkjent for økologisk dyrkning

21 på lager

Kategori:

Blodmel er 100% organisk gjødsel som pga. sitt høye nitrogeninnhold stimulerer plantenes bladvekst. Den egner derfor ypperlig som en tilleggsgjødsel til bladgrønnsaker. (eks. salat, alle typer kål, spinat, rabarbra, purreløk og selleri.) Godkjent for bruk ved økologisk dyrking. Gjødselen er hurtigvirkende, jordforbedrene og gir plantene god rotutvikling. Den er klorfri og opprettholder derfor det naturlige mikrolivet i jorda. Dette gir friske og kraftige planter med god vekst. 2.5 liter blodmel veier ca 2 kg.

Bruksanvisning

  • Sørg for at planten har god jord. Strø jevnt jevnt ca. 2 måleskjeer (=60 gram) pr. kvadratmeter jord. Måleskje medfølger.
  • Bland gjødselen inn i det øverste jordlaget, ca. 3 -5 cm dypt.
  • Vann godt så gjødselen begynner å virke med en gang.
  • Vi anbefaler å gjødsel ved planting og 2 ganger til i løpet av vekstsesongen på sommeren
  • Brukes under frukttrær og bærbusker tidlig i sesongen

Tips: Blodmel har en lukt som virker frastøtende på rådyr. Du kan strø litt blodmel mellom plantene, eller lage en flytende blanding som du har lar trekke inn i oasisbiter. Oasisbitene kan festes på blomsterpinner i bed eller legges i strømper, nett, kurver etc som kan henges opp.  Bland  2 L vann, 2-3 korker salmiakk og 2 dl blodmel. Lag evnt. en tykkere blanding i regnvær og smør på annenhver dag.