Bokashi kompostbøtte 20 liter

599kr

Bokashibøtte spesiallaget for bokashikompostering
Med falskbunn/rist, stappe og kopp

 

Produktnummer: 103 Kategori:

Bokashibøtte som er spesiallaget for bokashikompostering. Bøtten har falsk bunn/rist som skiller væsken fra matavfallet. Dette fører til at væsken lett kan tappes av og for eksempel brukes som næringsrikt gjødselsvann til kjøkkenhagen.

Inneholder:

- Bokashibøtte med lokk, tappekran, falsk bunn, hank, en liten kopp til oppsamling av bokashivæske og en stapper for å presse sammen matavfallet.

Mål:

Høyde: 40 cm
Bredde: 30 cm
Dybde: 30 cm
Volum: ca 20 liter

Instruksjon

En tommelfinger regel er å bruke 2-3 spiseskjeer bokashistrø per liter matavfall (3-4 hvis det er mye kjøtt/meieriprodukter). Hvis du kaster mindre en en liter matavfall kan du for eksempel ta en fingerklype og strø over. Strø det jevnt over matavfallet i bokashibøtta. Lukt er en god indikator på om du bruker nok bokashistrø. Hvis det lukter syrlig, gjerne en skarp syrlig lukt, så bruker du tilstrekkelig. Hvis det begynner å lukte dårlig/råttent bruker du for lite strø. Da bør du bruke ekstra strø en periode for å gjøre opp for det. Og husk det går alltid bra! Alle bokashibøtter kan reddes med litt kjærlighet og omtanke.