Bokashijord er imponerende bra – særlig i oppal av næringskrevende planter som kål og liknende! I år kjøpte jeg en sekk med vekstjord fra Plantasjen. Vekstjorda var godkjent for bruk i økologisk produksjon og var tilsatt kyllinggjødsel og kalk. Jeg fylte oppalspottene 1/3 med bokashijord i bunnen og 2/3 med Plantasjen sin økologiske vekstjord over bokashijorda. Litt betenkt var jeg i forhold til om vekstjorda og bokashijorda i bunnen ble for sterk kost for de skjøre spirene, men tok sjansen på å så både tomater, paprika (inkludert chili), diverse kålsorter og isbergsalat. Og det har gått veldig bra! Bokashijorda er et godt næringslager som plantene greier seg på lenge uten å få noe ekstra næring – bare vann!

Bokashijord

Dette bildet ble tatt 17. april og de fleste av plantene er nå plantet ut med unntak av paprika og tomat. De kan ikke plantes ut i kaldhus før etter 17. mai her vi bor.

bokashijord

Røttene til grønnkålen har gjennomvevet bokashijorda i bunnen av pottene på kryss og tvers! Ingen tvil om at bokashijorda er snadder for både mikroorganismene i jorda og plantene!

bokashijord